Een dag in de unit

Warm onthaal

We starten onze dag in de opstartkring waar we elkaar welkom heten en met elkaar en de leerkracht in dialoog gaan, met ruimte voor persoonlijke inbreng.

Leertijd

Onze leerkrachten nemen ons mee in lessen en activiteiten vertrekkend vanuit de leerplandoelen. Wat we leren is overal hetzelfde, maar in het hoe maakt de 7sprong een verschil. We worden benaderd in onze totaliteit en vanuit verschillende invalshoeken.

Om de concentratie hoog te houden hebben we een pauze van 30 minuten, deze geeft ons voldoende tijd om iets te eten en te ontspannen.

Gezellige lunch

Op methodeschool de 7sprong eten we gezellig in onze vertrouwde leefomgeving per unit. Wie klaar is met eten mag alvast naar de speelplaats waar iedereen op zijn/haar manier kan ontspannen op het groene domein.

Leertijd

Tijdens de leertijd in de namiddag gaan we aan de slag met de aangeleerde kennis en vaardigheden. Hier krijgt het opzoekend, ontwerpend en onderzoekend leren een plaats.

Afsluitronde

We sluiten de dag gezamenlijk af in dezelfde groep waarmee we in de ochtend gestart zijn. We leren feedback te geven en te reflecteren en bespreken onze leerwinsten.